I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, June 14, 2012

Hyper Act - Ku Tiba Lagi

 
Lirik Lagu Ku Tiba Lagi-Hyper Act

Verse 1 :
Menanti bicaramu menyambut kataku...
Bagaikan puisi mimpi mengindahi lenaku..
Hadir cahayamu menari dimataku..
Lembut jiwa menyambutku..
Mimpi kita bersatu..

Bridge : Dan ku mengharap
Sinar hatiku bertemu

Chorus :
Kutiba lagi..
bersama rasa rindu datang bertamu..
Diruang hati kecil yg berbicara..
Ingatilah diriku ini bersama
Kenangan itu...

Walaupun ku lihat bintang-bintang di balik awan..
Gugurnya kebumi menjadi impian
Takkan ku lepas apa yg ku harapkan
Kerna ku untuk mu

Verse 2 :
Apa mungkinku melakari memorimu..
Di wajah langit membiru..
Awan putih tintaku..

Bersama kita mengejar rasa sempurna
Walau hakikat ku tahu..
Mimpi tiada bersatu..

Ulang Bridge & Chorus.

Bridge II : Takkan lena walau seketika
Bisikan mimpi pasti berbicara
Tak pernah jemu menanti dirimu
Hingga kau menjelma

Repeat Bridge & Chorus.


Monday, June 11, 2012

Pandangan Pertama - Kugilalensa


Lirik Lagu Pandangan Pertama - Kugilalensa

Hatiku di curi pada pandangan pertama,

bila ku memandang wajahmu.
bagaimana harus aku luah kata-katakuku
aku cinta padamu,percaya kata-kataku

saat berjumpa dengan mu,

terpukau dengan caramu,
dan juga tingkah laku mu.
berikan peluang padaku,
untuk mencintaimu,
sudikah kau terima aku.

engkaulah matahari yang menyinari hidupku,

engkaulah rembulan yang menerangi malamku,
engkaulah lautan yg meluaskan pandanganku,
engkaulah segala-gala...segala untuk ku..

Andai Ku Bercinta Lagi - Mojo

*bro rambut megi*

Lirik Lagu Andai Ku Bercinta Lagi - MOJO


Kini kau tiada
Senafas pun ku perlu mencuba
Kau bawa pergi sebahagian dari jiwa raga

Bersendiri hidup umpama hilang erti

Bagaimanakah meneruskan hayat ini


Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni?


Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

Tiada pengganti bisa hadir dan mampu menyembuh

Rawan di hati meleraikan semangat ku runtuh


Bersendiri masa umpama tak beralih
Berapa lama lagi harus ku merintih

Malam tidak berpurnama

Fajar tiada kejora
Aku hilang di dalam gelita kalbu
Tanpa dirimu asaku mati


Hujan feat. Fauziah Gambus - Dan Bila Esok

video  



Lirik Dan Bila Esok

Di dalam hati selalu tersimpan
rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
kau diam tanpa kata
saatku ungkap semua rasa

Di saat ku ingin dekat denganmu
kau semakin jauh meninggalkanku
dan kau diam tanpa kata
saatku ucap semua rasa

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
tuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
tuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatiku
untuk cinta yang pernah engkau miliki
untuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
untuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
untuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu

Untuk cinta yang pernah kita miliki tuk selama-lamanya


Selamat Pagi Sayang - DJ Fuzz & Noh Hujan

Lirik Lagu Selamat Pagi Sayang - DJ Fuzz & Noh Hujan

Selamat pagi sayang
Bulan telah hilang
Buka mata sayang
Hari kian siang dan mendatang
Tak ingin ku lepas semua

Jangan bangkit sayang
Biar seketika
Dakap lebih lama
Ku mahu senyuman yang sempurna
Mencintai sepenuhnya

Chorus
Kasih berikan daku masa
Sebelum kau pergi menghadap dunia
Belai daku dengan mesra
Kerna itu sahaja yang daku pinta

Jangan pergi sayang
Lupakan sahaja
Usah keluar sayang
Ku mahu kau ada setiap masa
Ku tak mahu keseorangan

Ulang Chorus

Biar selamanya
Hanya kau dan aku bergerak perlahan menghenti masa
Namun kita hanya oh manusia biasa
Yang hanya mampu menikmati indahnya kita berdua

Ulang Chorus 2X


Resepi & Tutorial Apam Polkadot


tadi masa tengah online tiba2 nampak something..interesting sangat ^_^..apam polkadot..benda ni dah lama perasan juz wat xtau la sebab apam je pun kan..bukan sedap sangat..tapi bila fikir balik sekarang macam best je nak buat..nak tau jugak rasa macam mana..pastu terus cari dekat google cara2 nak buat apam ni..memang banyak sangat yang kuar la..yang pasti resepi still sama..hehe..sebab dorg pun mungkin copy paste kot..ok takpe lagi bagus juz ikut kreatviti sendiri kan..^_^

Bahan-bahan
  • 3 biji telur - dari peti sejuk
  • 275 gm tepung gandum
  • 220 gm gula halus - boleh kurangkan kalau taknak manis sangat
  • 150gm susu segar/susu cair
  • 3 sudu teh baking powder
  • 1 sudu kecil ovallete
  • Filling blueberry/srawberi/coklat (masukkan ke dalam piping bag)
  • Pewarna
Cara-cara

  • Masukkan semua bahan apam ke dalam mangkuk mixer dan pukul kelajuan maxima selama 6 - 8 minit
  • Bahagikan adunan kepada beberapa bahagian & titiskan pewarna mengikut citarasa.
  • Masukkan setiap warna ke dalam piping bag (atau beg plastik yang bersih).
  • Picitkan sedikit adunan ke dalam mangkuk kertas 
yang telah disusun didalam acuan lompang.
  • Picitkan blueberry filling secukupnya.
  • Picitkan lagi adunan yang berlainan warna sehingga ¾ penuh.
  • Kemudian dot dot kan dengan warna pilihan.
  • Kukus didalam kukusan yang telah dipanaskan selama 10-15 minit.
  • Yeay siap ! SIMLPE
NOTE :
  • Jangan buka api besar semasa mengukus. Guna api sederhana je yer! Kalau tak nanti pecah aka kembang mekar setaman!
  • Buh esen vanila utk mengurangkan bau telur.

Tuesday, June 5, 2012

Puding Karamel Tanpa Telur ^_^ Ohsem


dah lama aku tak buat karamel kegemaran tau tak..giler memang teringin sangat nak makan sekarang ni..uurrggghh bila nak balik..nak buat kat rumah..tadi masa teringat aku search la kat google..tak dapat makan tengok gambar pun jadi laa..pastu nampak de link resepi puding karamel tanpa telur..uiisshh bes ni..tau tak sebab pe..kalau aku buat mesti letak telur 2 atau sebiji je sebab aku pun xsuka bau telur huhu..memang teruja la balik ni cuba resepi baru..selalu orang buat letak telur 3 4 biji..tapi resepi kali ni cuma ganti telur ngan letak agar2..hehe SIMPLE!

PUDING KARAMEL TANPA TELUR

Bahan A

2 sudu besar gula (utk gula hangus)


Bahan B


1 bungkus serbuk agar2 (7 / 8 gm) (aku guna agar2 peket je sebab takde agar2 serbuk)

4 cawan air
2 1/2 sudu besar gula (yang ni aku lebihkan sikit, manis baru la sedap kan? nama pun karamel)

Bahan C


1 tin susu cair

2 sudu makan tepung kastad
1 sudu vanila

Mula2 tu hanguskan gula dulu dan tuang dalam loyang atau bekas ikut suka kita.

Didihkan bahan B dalam periuk.
Kecilkan api dan masukkan bahan C.
Kacau rata adunan hingga likat dan pekat.
Matikan api dan tuang adunan dalam loyang yang berisi gula hangus tadi.
Simpan dalam peti sejuk baru sedap di makan!


Yuna - Photo Of You


Lirik lagu Photo Of You - Yuna

These are the things that I remember the most, 
photos of you I have up on my wall.
We are far away but I know we are here to stay
and all these songs remind me of you.
All I know is that I'm far away but 
I'll remember you, I'll remember you.
All I wanted was for you to stay.
I'm in love with you, I'm in love with you.
All I know is that I'm far away,
 but I'll remember you, I'll remember you.
All these photos on my wall I have
 these moments in my song.
These are the things that I remember the most,
 photos of you I have up on my wall.
We are far way but I now we are here to stay 
and all these songs reminds me of you.
All I know is that I'm far away but 
I'll remember you, I'll remember you.
All I wanted was for you to stay, 
I'm in love with you, I'm in love with you.
All I know is that I'm far away,
but I'll remember you, I'll remember you.