I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, August 21, 2011

YUNA-Random Awesome




video
Lirik Random Awesome

it all began at a show one weekend
 I was a friend of your cousin
 Said, "Hey how ya been?"
 And with your checkered shirt on
 And my Reebok shoes on
 Let's watch something random
 turn to something awesome 

And I smile I love no,
 I laugh happier somehow (?)
 No I don't know what is up with me
 I laugh too much recently
 No, They don't know much about us
 When we're exchanging glances
 We'll figure out one day,
 what happened on your 24th birthday

It all began with a simple confession
 You had an urge to kiss me 
and I was on the verge to miss you
 Then it happened Oh, 
we didn't understand 
no I wont even budge
 Before we didn't hang out much
 So save me in your playlist so 
You wont forget this
 And if this dont quite go your way 
You'll still have me on replay
 With ur checkered shirt on
 and my reebok shoes on
 Let's watch something random
 turn to something awesome


BULAN DITUTUP AWAN - YUNA cover Rokiah Wanda


BULAN DITUTUP AWAN - YUNA cover Rokiah Wanda


video

Lirik lagu Bulan Ditutup Awan 

Wahai
janji setia sudah diucapkan
aduh
kata bersumpah telah kupadukan
kini
engkau pergi jauh membawa diri
tinggal
daku saorang dalam sunyi sepi

nun bulan ditutup awan
terkenang...
hati bertambah rawan

wahai
jikalau ku tahu janjimu palsu
tentu
tidak kuturut sedari dahulu

wahai janji setia sudah diucapkan
aduh
kata bersumpah telah kupadukan
kini
engkau pergi jauh membawa diri
tinggal
daku saorang dalam sunyi sepi

nun bulan ditutup awan
terkenang
hati bertambah rawan

wahai
jikalau ku tahu janjimu palsu
tentu
tidak kuturut sedari dahulu

Sunday, August 14, 2011

Keje Part Time


aku tau cuti sem yang bapak lama ni mesti ramai cari keje kumpul duit berkepoi-kepoi hanyalah untuk beraya sakan nak beli baju seluar selendang vouge gitu. khas untuk girl k. beli itu ini saje nak menambah koleksi bagi bertimbun-timbun. ahakss betoi tak? 

so bagi aku yang mendapat tentangan dari mak tersayang xboleyh keje sangat menduka citakan. maklumlah anak dye ni kurang mendapat kepercayaan. sebab aku sayang mak so takpelah redha duk umah je k. tapi korang xtau aku pun de wat keje part time jugak. nak harap duk umah je memang gendang gendut la aku. haha. pe yang aku buat ni ikhlas tak nak balasan pun. gaji pun tak dapat sebab keje sukarelawan. heee~


duduk bajet sopan tapi nampak kaki la plak


aku tak tau nape muka lela jadi cam tu
agak pelik dan takut. hee~


ok tetap comeyh walaupun muka agak pucat
hahaha ^___^


sempoi je.. LIKE~


heee~mesti korang nak tau pe yang aku wat kan. de member ajak aku jadi fasilitator untuk program kepemimpinan pengawas dekat sekolah SMK Radang Panjang. so aku exited jugak ni kali kedua aku jadi fasi. dulu jadi fasi untuk budak asrama. lebih kurang macam ni jugak. sangat teruja ok. yela dula kan kita selalu join program mesti teringan nak jadi fasi kan. so pengalaman ni sangat la seronok. sebab bila lagi dapat peluang macam ni. terim kasih banyak2 kat member yang handle program ni dan kat ckgu saadah jugak yang banyak membantu. serius terharu. nanti kalau de masa lagi boleyh jemput aku jadi fasi. hehe. dulu tak nak sebab tak tau macam mana nak handle peserta so skang dah tau la sikit2.


ni lah keje part time aku. duk umah bosan. lagi bagus ikut diorang join program cam ni kan2
hehehehe  ^____^


Monday, August 8, 2011

PUASA yOw ^__^



baiknya bulan puasa ni aku bagi salam kan2..heee~
hey..hey..pe cer puasa korg..
baru masuk mggu kedua ye..
jangan gedik nak ponteng..sekeh kang!
sory la lambat nak wish puasa..
duk umah mmg lmbt la kan..
kat korg sume ni aku nak wish >>> tengok bawah 


heheheeee~
^______^


ok de tambahan sikit..
skang bulan puasa wat la amal ibadat banyak2..
mintak maap ye kat korg sume walaupun blum raya lagi..
semoga bersabar korg dan akhir sekali...
jangan makan banyak2 tau...

' luv u all '


The Azenders-Livin Rock N Roll





Lirik Lagu Livin Rock And Roll – The Azenders

Living rock and roll

Can you feel the air

Slipping through emotions all the time

And if you think I’m bothered

You took me up by surprise

Ladies in their best
All the lads are waiting for the time
To smash the silence dead
I’m gonna keep you alive
Because were living rock and roll now
Living rock and roll now
Because were living rock and roll now
Living rock and roll now
Can you feel the music
The beating of the drum I loose control
It is now or never
Were coming back for more yeayeayea
Baby I don’t wanna stay be like the other boys
Its just killing me forever no
We can be together
As long as were on the floor
Because were living rock and roll now
Living rock and roll now
Because were living rock and roll now
Living rock and roll now
Beyond the soul of our very last breath
Ladies and gentleman the azenders have arrived
All we need is rock and roll
So get up and take control
We are gonna show you what its like
To be the ones who live the rock and roll of life
Because were living rock and roll now
Living rock and roll now
Because were living rock and roll now
Living rock and roll now
We are gonna show you what its like
We are gonna show you what its like
We are gonna show you what its like
Living rock and roll now


Friday, August 5, 2011

Bittersweet-Ceritera







Bittersweet – Ceritera
Beginilah caranya
Di mana mereka melihat ia sempurna
Hanya ada putih dan hitam
Tanpa dijelaskan mengapa
Bagaikan rabun warna
Jika dipentaskan, dunia memang ceria
Hanya ada putih dan hitam
Yang jelas nyata
Begitu juga kita
Hanya menafikan, melepaskan batuk di tangga
Hinggalah si putih dan hitam bertengkar dan berebut harta
Biarkanlah mereka
Ada yang mengatakan “Begitulah lumrah dunia”
Memang ini lumrah terancang
Yang jelas nyata
Terpapar depan muka
Apabila si kecil pun mula bertanya
“Dari mana datangnya berita?”
“Di mana datangnya segar?”